Inpassning forts.

I helgen blev det endast fredagen jag hann att jobba med Zimba, men lyckades att passa in hela plankan.

Före



Efter





Nu sitter plankan i spänn, ska fundera på hur jag ska skruva fast den. Har två allternativ, skruva inifrån eller utifrån. Tog även ner en ny planka till inpassning för resterande del av akterspegeln.


Inpassning forts.

Igår gick det riktigt bra med inpassningen, ibland faller bitarna bara på plats på något mirakulöst sätt. Är nästan klar med passningen på styrbordsida, någon liten glipa kvar. Sen är det barbord kvar. Hoppas att lagom till jullafton få stryka ett lager linolja på Zimbas nya akerspegel !

Satte hela plankan i tving och stämpade nederdelen.


Inpassning forts.

I helgen blev det endast några timmars inpassande på akterspegeln. Första gången sedan jag tog mig an Zimba som jag känner mig lite osäker på hur jag ska gå tillväga, det är problematiskt med kombinationen vinklar och välvning.

Satte plankan i spänn efter lite slipande.






Ser bättre ut än vad passningen egentligen är, grovpassningen är snart klar. Det är millimeterpassningen som är svår.


Inpassning forts.

I helgen körde jag vidare med inpassningen av akterspegeln. Som sagt det kommer ta en hel del tid i anspråk att passa in den nedersta biten, efter det kommer det bli bra mycket enklare.

Nedan har jag släppt lite på bordläggningen för att kunna få in mahognybiten dikt akterspegelramen.



Investerade in en "slip"maskin på rusta 99 kr, kan det ju vara värt. Nu är stämjärnen i bra kondition.



Sätter plankan i spänn varje gång jag lämnar varvet för att få rätt välvning.



Inpassning akterspegel

Igår kväll körde jag ett 2 timmars inpassnings-pass, det kommer ta många timmar att passa in de tre mahogny plankorna som behövs för att täcka aktern med. Tog nog upp och ner biten 30 ggr i går för att hyvla och slipa till bra passning.






Första plankan

I helgen påbörjade jag inpassningen av första plankan på akterspegeln. Investerade även i en japansåg, nu när jag skall få till fina snitt och kapa lite bordläggning.















Kapade den 4 meter långa mahognyplankan ner till 2.30.





Delvis inpassad till akterspegeln


Akterspegel

I onsdags var jag nere några timmar och drog el i en arbetsbod samt slipade lite på Zimbas akterspegel. Måste göra anläggningsytorna till akterspegeln rena och även få djupet från bordläggningen in till akterspegelramen till 17 mm överallt. Använder både stämjärn, sikel och slippapper för att få det jämt.


RSS 2.0