Plattjärn

Igårkväll åkte jag till bauhaus och köpte plattjärn som hade rätt dimensioner.

Förband

Ikväll sågade och målade jag några bitar som skall passa in mellan spanten, på dessa ska jag senare sätta plattjärn som ett förband. Detta för att samborden ska hålla ihop.

Roder forts.

I veckan och i dag har jag jobbat vidare med rodret, köpte ett block på classe som får fungera tills jag hittar orginalet. Nu funkar iallafall styrningen på Zimba, snurrar man på ratten så rör sig rodret. Det är väl så det är tänkt :-)

Roder forts.

I helgen funderade jag på hur rodret ska fungera med block etc. Hittade en gammal bild som gav lite information, med den och varvschefens hjälp vet jag hur det ska funka. För att få en bra infästning på blocket var jag tvungen och fixa två spant son jag "glömt bort.
Ett block klart, 2 kvar.

Roder

I väntan på att jag ska få hem hylssystemet till axeln började jag i veckan att fixa hållaren för rodret. Fick svetsa dit nytt stål då det rostat sönder.

Inpassning

Igår fixade och trixade jag med motorn för att linjera den med axeln, innan jag har fått hylssystemet med cuttless lager och axelflänsen blir det svårt att veta om det blir bra men det ser ok ut i mina ögon.

Borr forts

I lördags slet jag i 8 timmar med borret, resultatet ytterligare 15 cm. Det går inte att beskriva hur jobbigt det är att borra i 8 timmar... Men idag söndagen den 4 Januari kom jag äntligen igenom!!! 1070 mm, de sista 30 cm tog "bara" 2 timmar.

RSS 2.0