Snart semester

På fredag blir det semester både från Zimba och jobbet i 5 veckor. Hoppas på att det blir dåligt väder i helgen som kommer så jag kan lägga ett lager färg innan jag lämnar henne för sommaren. Just nu är det olidligt varmt under tältet och det går inte jobba.

Linolja

Åkte ner till varvet en snabb sväng igår och körde flödigt med linolja på de nya borden.


Dikt ann

Regnet och blåsten fick mitt båthus att läcka in vatten, vilket gjorde att de nysatta borden har svällt ordentligt. Kanske inte syns så bra men passningen är 100 %. Skulle slipat till alla borden igår men istället bestämde jag mig för att linolja dessa bord. Lite try and error, dom kanske inte drar ihop sig lika mycket med linolja i sig.....värt ett försök iallafall.



Gjorde klart en laskbricka istället för slipa bord. Fick låna lite skruv av Kenneth, maskingängad A4 blev det i laskbrickan. JA jag vet att man kanske ska använda sig av nit, men jag har alltför många laskar att fixa. Dessutom kommer dom inte synas, plus att TL även skriver i sin bok att det går att använda maskingängad skruv. Det går men det kanske inte är rätt....

Så här blev det iallafall....lite overkill kanske men den kommer hålla.



Motorn - Volvo penta MD 40B - 165 hk turbodisel

Var nere på varvet en sväng igår och tog foton på nya motorn och mätte lite höjd och bredd. Höjden kommer nog bli lite problematisk då den är högre än den gamla motorn.





Skruvade även det sista bordet på SB sida. Nu är jag nästan klar så jag kan linolja och måla.



Nästa uppgift är att mäta ut en jigg till motorn och få till motorbädden.


Lördags

I lördags hann jag med en hel del på Zimba.

Slipade de två sista borden på BB sida. Dålig passning kan tyckas, men trät har dragit ihop sig och är nere på 8% i fukthalt.


Linoljade de samma.



Skruvad dit två bord på SB sida.



Det är ju inte så att man gör det lätt för sig, ämnet som skall ner till samma tjocklek som biten brevid.



Samma sak med laskbrickorna.



Har man inte tillräckligt stor kapsåg får man använda fogsvansen.



Ikväll åker jag och Kenneth och hämtar min "nya" motor och mahognyn :-)

Motor

Igår lämnade förra ägaren den gamla motorn på varvet, en MD 27 på 83 hk. Tack för hjälpen Thomas! Motorn skall säljas då jag har köpt en bättre beggad MD 40B, som jag förhoppningsvis kan hämta ikväll i samband med hämtning av mahogny. Var nere hos Zimba igår och passade in det sista spantet på SB sida. Efter helgens sol har virket dragit ihop sig ännu mer, inte kul.

I slutet av veckan får jag förhoppningsvis min motorcykel så jag kan åka ner till varvet mer frekvent än åka kommunalt som tar 1.5 timme från jobbet.

RSS 2.0