Kokt ska det ju givetvis vara

Skrev lite fel i mitt förra inlägg (tack Fredrik), kokt linolja ska det ju givetvis stå. Var nere för några dagar sedan och kände på ytan, tar nog ett par dagar eller någon vecka innan jag kan måla. I helgen blev det inget jobb på Zimba då mitt bakdäck på hojen bestämde sig för att ge upp. Utan hoj inget jobb på Zimba. Igår var jag på kocksgatan 62 och hämtade ett nytt däck så nu är jag mobil igen. Måste passa på och slå ett slag för kocksgatan 62 (kommer inte ihåg vad firman heter), grymt bra service och bra priser på däck. En riktig kvartersbutik på söder. Kul.

Ikväll blir det inget Zimba heller, men likväl lite maritimt tema. Påbörjar min klass 8 utbildning på medborgarskolan,  kommer hålla på hela hösten varje tisdag och säkert en del plugg hemma. Ska bli kul att lära sig allt som jag tror mig redan kunna, efter många år på sjön. Återkommer säkert om mina resultat från utbildningen.


Rå linolja

Igår känndes Zimba färdig för rå linolja, träet får ju inte blir för mättat då tar det inte upp den råa linoljan. Enligt träbåtsakutens tips&trix ska man vänta 1 vecka efter sista strykningen av rå linolja. Så det kanske blir att vänta till nästa vecka med måla vitt.


Linolja

Igår öste jag på med linolja vått i vått flera gånger på SB sida, hoppas att det ikväll är mättat!



Tack för peppningen Theo!

Äntligen igång med Zimba

Igår åkte jag ner till varvet för att lägga ytterligare ett varv med linolja på SB sida. Känns som om det räcker snart, kanske en gång till ikväll och sen rå linolja för att avsluta med vitmålning till helgen.

Efter det har jag 5 stora aktiviteter kvar, akterdäcket, akterspegeln, sambord/kölplanka/kölen, motorinstallation, slipa fernissa överbyggnaden. När man skriver ner det sådär så känns det nästan övermäktigt men vi tar en sak i taget. Nästa vecka skall jag påbörja inpassning av akterspegeln, måste slipa ner akterspegelramen till rätt dimension och välvning.

Nu kör vi! Zimba ska i 2010!




RSS 2.0