Skarndäck

I tisdags fortsatte jag med att passa in skarndäcket.

Fick till bra passning i lasken mellan gamla och nya skarndäcket.



Det som är kvar är inpassning till ruffsidan.

Skarndäck

Lördag och söndag jobbade jag med skarndäcket. Slipade ruffsidorna klara och påbörjade inpassning samt att få till linjerna på bordläggninen.


Gamla och nya lasken i skarndäck. Inte helt klar ännu.




Lagningen i ruffsidan. Inte helt nöjd med ådringen och färgskiftningen. Men jag tror det blir bra efter olja och bets.






Inpassning av skarndäcket.


Smått å gott

I går var jag nere på varvet och pysslade lite. Jonas hade fixat den sista gängstången som skall bli 4 kölbultar, så jag åkte och hämtade den på Dahl tackar å bockar för det! Köpte en ny press till huset, så nu klarar sig Zimba en vinter till. 3 pressar på taket, bra kondensstoppare.



Röjde lite i båthuset, slängde en jäkla massa skräp. Så här såg det ut....




Lite bättre....nytt grus på golvet.




Påbörjade styrbords skarndäck, sågade och gjorde en första grovinpassning. Ska det vara så många skruv i ett skarndäck??? Det kommer jag inte ha råd med, över 200 skruv på 2 meter.








Hyvlade ner ruffsidan, slipning kvar innan jag kan passa in skarndäcket.



Tack Theo och Nicklas för de uppmuntrande orden, behövdes så här innan vintern! Nu känner jag mig redo att köra på igen, tisdagar och torsdagar blir det jobb med Zimba.


Misslyckande nr 2

Igår var jag nere för första gången sedan semestern och ställde ner bla en ugn i båten. Tittade även till akterspegeln, och såg då en stor spricka i en av plankorna. Sprickan beror inte på för stor spänning utan att virket hade växt dåligt just där. Ska ta en bild nästa gång. Så nu är det bara att börja om med akterspegeln....suck. Tur att jag har 1/2 m2 mahogny att tillgå.

RSS 2.0