Däcksbalkar forts.

Igår jobbade jag vidare med däcksbalkarna.


Däcksbalkar

I helgen var det sjösättning av hälften av båtarna på varvet, jag var ansvarig för slipern vilket gjorde att jag inte fick så mycket tid över till Zimba. Dessutom står det 15 cm vatten under tältet.



Jobbade vidare med däcksbalkarna istället för kölen.






Översvämning

Som vanligt så här års ligger det 10 cm vatten under zimba i mitt båthus. Svårjobbat med kölen så i torsdags tittade jag till akterspegeln som jag satt i spänn i snart 2 månader. Tyvärr har den inte fått tillräckligt med böj för att jag ska kunna börja med inpassningen. Kommer få sätta den i spänn och vattna den lite.

I torsdags kom även den förra ägaren med lite småprylar som han hittat till Zimba, bland annat utskurna bokstäver i kromat stål. Riktigt kul. Fick även lite bilder från hans tid med Zimba.







Har även beställt helgängad bult av Jonas, som jag hämtar på måndag.

Köl och kölplanka

Farsan och jag jobbade hela torsdag, fredag och lördag med att bearbeta kölen och kölplankan.

Började med att göra uttag. 




Så här såg den gamla ut.



Inpassningen blev grym...efter att passat in mer än 20 gånger... in i båthuset passa in, märka ut var det tog emot och sedan ut igen och hyvla.

Blev tvungen att göra en kil i änden, gamla kilen syns på bilden ovan.



Vi fortsatte sedan med att såga ur kölen i ek. Vi testade med kapsågen, men den kilade fast hela tiden. Så vi gick över till en vanlig cirkelsåg. Sågade på båda sidorna men det räckte ändå inte så vi var tvugna att hugga ur kölen med yxa. Kändes lite old school.







Hyvlade det sista med handhyvel.



Lyckades att passa in kölplankan men har ett stort jobb kvar att passa in spunningen med spanten. Dom måste vara i samma vinkel annars kommer samborden att knäckas.


RSS 2.0