Bordläggning forts.

Idag gick det segt med borläggningen, fick endast dit ett av de resterande 4. Och nästa vecka är jag på utbildning på jobbet och kommer inte kunna jobba någonting med Zimba.

Ungefär 20 timmar kvar tills jag kan lägga färg.


Bordläggning forts.

Det tar längre tid än vad man tror att sätta bord, borra och skruva. Men idag har jag hunnit med 3 st iallafall, och har 4 st kvar tills jag kan måla även SB sida. Det är nämligen målet att ha Zimba målad innan jag tar semester.

Det blir många skruv, gjorde åt med ungefär 200 idag.







Börjar likna en båt.


Bordläggning

I dagarna två har jag hyvlat, limmat, sågat, raspat och slipat bordläggning till Zimba. Givetvis glömde jag skruv båda dagarna så jag har endast hunnit passat in alla borden (nästan alla borden).











Borden räcker precis!




Målade en andra gång på SB sida, det blir fin fint. Nu ska jag inte lägga mer lager, väntar till nästa vår och lägger resterande. Vill att hon går ihop innan jag lägger sista lagren. Min teori är att färgen stänger inne fukten och skyddar trät givetvis.




Zimba har fått tillbaka sin färg

Igår målade jag BB sidas fribord med bojens färg utspädd med 20 % lacknafta.





Nedan syns tydligt att Zimba är gisten, får se om hon går ihop nästa vår eller om det blir nåtlimning. Fina linjer dock :-)





Därefter fortsatte jag med att passa in ett bord. Geggade på med det röda guldet innan skruvningen.



Skruvade ungefär 20 skruv tills borret gick sönder.....det är något med mig och borrar. Skit bakom spakarna, tror att min hilti skruvdragare inte har tillräckligt med varvtal. Eller så är jag för ivrig.



I'm back!

Som Tomas påtalade så har jag varit ifrån Zimba i över en vecka, varje dag den här veckan har det kommit något emellan, som segling med safir, middag med jobbet och lite smått å gott. Men idag åkte jag ner till Zimba och gav henne ett sista lager kokt linolja på SB sida.


Åkte förbi bojens och inhandlade 10 liter båtfärg, fick en hel del bra råd och dåd. Kommer börja måla BB sida i helgen ett första lager.


Arbetsgång: 

1. Slipa med 100 papper bordläggningen

2. Tvätta med terpa

3. Måla tunt tunt lager bojens båtfärg

4. Låt torka

5. Slipa med 120 papper

6. Torka av med klibbduk

7. Måla tunt tunt tunt lager med bojens båtfärg

8. Måla tunt lager med bojens båtfärg

9. Nöjd?




Sista lagret linolja...skönt!!



Det är tomt på varvet nu, endast Zimba och Sir James står där nere.



Och sista bilden på Jeepen, imorgon åker den till Göteborg. Den har jobbat bra med virkes körning m.m. Men nu är jag less och vill ha något som inte låter och går som en traktor. Blir jobbigt att ta sig till varvet i helgen, hojen står fortfarande på verkstan efter stöldförsöket. Får bli att åka kommunalt .... hualigen.


Skruva bord

Igår skruvade jag dit botten-bordet, 120 skruv blev det till slut. Har hitintills satt ca 400 skruv i ZImba, tur att jag har köpt 1000 A4 och 800 mässing.

Det är märkligt hur otroligt givande det är att göra något så elimentärt som att skruva i en skruv, log med hela ansiktet när jag skruvade bordet igårkväll.

Kommer nog behålla rätt mycket av tjockleken i bordet, det är nu 20 mm och skall vara 15 mm. Men det känns bättre att ha lite grövre i bordet längst ut som tar mycket stryk. Nu blir väl Harry Becker förbannad där uppe i himmlen, han har ju byggt båten med många spant och tunn bordläggning.




Och så var det ju det där med handskar i alla lägen...



SB sida är MÄTTAD, äntligen!! Tvättade av med terpa igår och ska låta det torka en vecka innan jag kör på med kokt linolja. Idag ska jag försöka hinna till Bojens och kika på zinkvitt.

Björn, nu är pengarna insatta för mahognyn. Björn fixade 0.5 kubik mahogny, nu har snart Zimba en mahogny rumpa :-)

Hoppets ljus har tänts

Igår gick det riktigt bra med bordläggningen, hyvlade ner ena bordet till 2 mm mer än dikt an. Skruvade även fast nästan hela bordet.

Igår fick soptunnan hjälpa till och hålla plankan vid hyvllingen.



Nu ska jag bara hyvla ner denna kanten så den ligger dikt ann, sen är det nästa bord.



Var och hämtade en ny elhyvel på Jula, får se hur länge den håller...



Oljade SB sida ännu en gång, 14 strykningen. Är nog bara 2 ggr till.

Bilder på Zimba

Har fått några förfrågningar om att visa bilder på Zimba, håll tillgodo!













122 dagar och 467 timmar so far.....


Bordläggning

Igårkväll gick det som på räls med bordläggningen fram till att min elhyvel la av.









Fick ingen bild på det andra bordet, men dom är så gott som inpassade båda två. Nu ska jag bara hyvla ner dem, kan inte ta dom i planhyveln då dom är för breda. Får använda handhyveln. Jobbigt men det går.

Linoljade en 13:e gång på SB sida.

Det går upp å ner

Helgen som gått har innehållit några inslag av arbete på Zimba men mest har jag njutit av solen. Har förlorat lite moment i mitt arbete och humöret går lite upp och ner ju mer Zimba torkar isär.....

Dessa moment har jag ändock hunnit med.

Kokt linolja två omgångar på BB sida, nu är den här sidan klar för målning. Ska åka till bojens och lyssna lite vilken färg som är bäst. Vit givetvis. Pratade med Jonas om järnmönja, kanske ett alternativ som grundfärg.



Linoljade även två gånger till på SB, ännu inte mättad, speciellt inte nu när det är 30 grader varmt i tältet. 12 stryckningar.


Skruvade dit nedre bordet på SB sida, mönjade bakom.



Endast en Laskbricka kvar.



Fick hjälp av Henric och hyvla ett bord, limmade på en bit.



Seaquip är lysande verktyg för att hjälpa till och passa in ett bord. Borde he he bli klar med två av dessa bord i veckan.



Jonas fick i sin båt mälar 30, kul å se!



Här är han påväg till RBK.



Några vänner (nicke, tobbe å lina) var förbi och kikade på Zimba, kul å få besök! Richard var och lämnade en dunk linolja, tackar å bockar för det. Sjukt att han bor 2 kilometer från oilpress.com.


RSS 2.0