Däcksbalkar

Ja då har man klarat av julen med all mat och stök. Farsan och jag drog ut tidigt till båten idag för att göra resterande däcksbalkar. Tog ut en fin bit av Görans furu, nästintill kvistfri.



Efter några timmar så hade vi gjort 4 däckbalkar, allt som allt har jag nu 6 stycken till Zimba. Utsågningen tog en hel del tid med sticksågen, en bandsåg måste nog köpas in när jag ska börja såga i eken.....som jag ännu inte fått tag i.

6 utsågade däcksbalkar.





Toaletthållarna som jag satte upp för att läkta upp mitt virke dom  höll inte....fick läkta upp virket utanför båthuset på mina pallar istället.


Helgens jobb

I lördags och söndags slipade jag insidan i aktern. Det tar som sagt löjligt mycket tid med alla hörn och kanter. Slipade även till de plattjärn som sitter i aktern. Lite bilder:







Det kommer bli fint med ny mönja. Den rosa färgen är just mönja på bilden, använder en bra skyddsmask när jag slipar och har en overall som tvättas emellan slipningarna. Mönja är ju som bekant ruggit farligt!!

Har några timmar kvar i aktern men sen är den färdig för linolja och mönja.

I tisdag har jag varit och hämtat nytt virke från Göran i Vallentuna, denna gång sågade jag så bitarna blev lite mer hanterabara. Tack Göran! Nu har jag nog furu så det räcker till Zimba. I julhelgen kommer farsan och då ska vi försöka malla ut resterande däcksbalkar och bordläggningen.


God Jul alla träbåtsälskare!


Snål

Var ute och kikade på snickeriet förra helgen och hittade lite verktyg (ingen ek) men gubben var snål som s....n så det blev ingen affär. Får klara mig utan kexmaskin.

Fredrik tipsade om en annons om ek på träbåtsakuten.nu, förhoppningsvis kan jag få tag i det jag behöver till helgen! Furuvirket är snart slut så jag måste även åka och hämta det hos Jonas polare.

Henke, hur går det med eken nere i småland? Får du tag i någon?

I helgen ska jag ner till varvet och jobba!!!

ÖVERSVÄMNING!

Istället för att snickra idag så fick rädda mitt virke....så här såg det ut när jag kom till varvet idag. 10 cm vatten!!



Och till vänster låg alla mina fina furuplank......grrrr.

Fick trava upp dem lite högre upp, når vattnet hit har nog hela stockholm svämmat över. Använde några gammla toaletthållare,"spar man så har man"!



Blev tvungen även att flytta mina ljuramper, hängde en i taket. El och vatten är ju aldrig riktigt bra.



Kenneth kom in och kollade misären, föreslog att jag skulle ut och hämta lite lastpallar vid årsta partihandel. Sagt och gjort. Tips till dem som behöver lastpallar finns hur mycket som helst där!

Det är på grund av detta som jag köpte jeepen! 4 lastpallar går in utan problem :-)



Och nu har jag nytt golv.



Blev ju inte snickrat i dag, i morgon skall jag till tyresö och kika på en snickeriverkstad som skall sälja ut virke och maskiner. Så i morgon blir det nog inte heller något snickeri......hoppas det blir varmt till jul så jag och farsan kan jobba lite. Och att jag får tag i EK!!!! Måste ha EK till aktern för att kunna fortsätta snickra! Möjligen kan jag sätta igång och malla in borden men det hade varit skönt om akterspegeln och de spanten som måste bytas är klart innan dess.


EK

En polare berättade i helgen att han kanske hade lite ek över, hoppas det stämmer! Måste få tag i ek så jag kan börja bygga ramen till akterspegeln.

I veckan kommer jag inte ner till varvet förrän på torsdag! Suck, tiden bara rinner iväg snart är det julafton!


Varför man säger hon om båtar.

- Måste styras av en man
- I ett obevakat ögonblick tar hon makten
- Tål ej överbelastning
- Kan inte riggas utan en mans hjälp
- Byter namn när hon byter ägare
- Kostar mer än ägaren tänkt sig
- Kan dra med sig en man i djupet
- Måste spacklas och målas innan hon skall ut
- Blir med åren gisten, besvärlig och svårhanterlig


Skruv

19 olika dimensioner på de skruv jag tagit bort från Zimba.



Måste man då köpa lika många olika dimensioner för att sätta tillbaka.....nja det blir nog inte. Ska kika lite ikväll på vad som finns att köpa.

Sjuk

Ja då var det dax för årets sista förklylning (förhoppningsvis). I veckan kommer det inte bli något jobb alls på Zimba, ska försöka hitta skruv mellan mina nysattacker.

RSS 2.0