Hell-week har börjat...

jobba 8 timmar på mitt vanlig arbete sen ner till varvet och köra 5 timmar till med Zimba. Farsan kom igår och vi ska arbeta 35 timmar var den här veckan (70 timmar sammanlagt med Zimba....lite bör vi hinna med). Lite synd att det är strålande sol och typ 30 grader under presseningen.

Igår tog vi ner en mahognyplanka som skall bli två nya skarndäck. Plankan är 4,20 meter lång och 40 cm bred. Kommer passa riktigt bra i både färg och ådring. Klöv den på mitten och hyvlade ner bitarna till rätt dimension 18 mm tjock.



Efter det tog vi oss ann kölplankan, spunningen måste hyvlas i vinkel mot spanten. Vi blev lite konfunderade när vinkeln till spanten var alltför flack för att kunna matcha. Efter någon halvtimme kom vi på att det är nog så att Zimbas botten hänger några millimeter så vi fick stämpa upp henne med seaquip. Äntligen fick vi till vinkeln och det var dax att ta ut vinkeln på spunningen. Därefter hyvlades spunningen i vinkel. Vi har nog 5-10 ggr som vi måste passa in kölplankan innan vi är nöjda. Tidsödande men nödvändigt, det måste bli rätt annars knäcks samborden/sandborden. Fotar lite mer ikväll.

Tog även bort stöden för propelleraxeln som vi måste köpa nya alternativ köpa nya kuttlesslager till.


Kommentarer
Postat av: Jonas gustavsson

Bra med Hell week!

Håll ut!!



Jag ser at du talar om där axeln går ut genom kölen....

Markus byggde en egen genomföring till sin det finns ju att köpa nya lagerinfästningar och glidlager...

Kolla med han!!

kör hårt!!

2010-05-18 @ 20:38:20
URL: http://www.m22-m30.bloggspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0